Ελληνικά Αγγλικά
Θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε!
Η ομάδα μας είναι διαθέσιμη 24/7 μέσω email ή τηλεφώνου.
210 8992826 info@farfaras.gr

Μαθήματα Οικολογικής Οδήγησης

Στις Σχολές μας φροντίζουμε να εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας σε σχέση με την οικολογική οδήγηση κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους για το δίπλωμα οδήγησης. Τα μαθήματα μας έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν στους νέους οδηγούς όλες της απαιτούμενες γνώσεις  για τη σωστή οδήγηση με ενεργειακή αποδοτικότητα καθώς και με ασφάλεια.

Οι μαθητευόμενοι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά της οικολογικής οδήγησης, όπως την απαλή επιτάχυνση και φρενάρισμα καθώς και την ορθή αλλαγή ταχυτήτων. Έτσι, με την οικολογική οδήγηση, οι οδηγοί μειώνουν τη φθορά στο αυτοκίνητο τους, την κατανάλωση καυσίμων έως και κατά ένα τρίτο και επίσης προστατεύουν το περιβάλλον μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα!

Συμβουλές Οικολογικής Οδήγησης:

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γνωρίζεις ορισμένους απλούς κανόνες:

 • Οικολογική οδήγηση σημαίνει: να κοιτάζεις μπροστά, να οδηγείς ομαλά και να αποφεύγεις την επιτάχυνση και το απότομο φρενάρισμα. Έτσι εξοικονομείς φθορές στο αυτοκίνητο και κάνεις μια πιο οικονομική χρήση των καυσίμων.
 • Έχε το νου σου να αλλάζεις συχνά τις ταχύτητες: Στην οικολογική οδήγηση, οι στροφές που πρέπει, στο μέτρο του δυνατού, να διατηρούνται είναι 2.500 στροφές το λεπτό για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και 2.000 στροφές το λεπτό για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.
 • Χρησιμοποίησε τον κλιματισμό με φειδώ.
  Όταν βάζεις μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου, πρέπει να την αφήνεις στο ρελαντί για να ζεσταθεί ο κινητήρας. Ο “κρύος” κινητήρας καίει σχεδόν τα διπλάσια καύσιμα!
 • Αφαίρεσε οτιδήποτε αυξάνει την «έλξη» στο αυτοκίνητό σου. Μπαγκαζιέρες οροφής και σχάρες θα πρέπει να είναι τοποθετημένες στο όχημα σου, μόνο όταν χρησιμοποιούνται.
 • Πριν ταξιδέψεις: σχεδίασε τη διαδρομή σου ώστε να αποφύγεις τοπικά έργα, συμφόρηση στο δρόμο ή να χάσεις τον δρόμο σου. Αν πέσεις σε κίνηση να θυμάσαι ότι θα πρέπει να σβήνεις τη μηχανή του αυτοκινήτου σου!
 • Στην οικολογική οδήγηση, η κατάλληλη ταχύτητα για την εξοικονόμηση καυσίμου έχει αποδειχθεί ότι είναι 55-65 χμ/ώρα.
 • Έλεγχε τα λάστιχά του αυτοκινήτου σου τακτικά – τα ξεφούσκωτα λάστιχα καίνε περισσότερα καύσιμα.

Καύσιμα:

Τώρα που η οικολογική οδήγηση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και απαραίτητη, υπάρχουν μια σειρά από αυτοκίνητα και καύσιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν:

 • Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα έχουν λιγότερες εκπομπές CO2 από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα, αλλά εξακολουθούν να παράγουν επιβλαβείς εκπομπές. Επιλέξτε ένα με φίλτρο σωματιδίων diesel.
 • Τα υβριδικά οχήματα έχουν συμβατικό κινητήρα σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία που φορτίζεται καθώς οδηγείς. Είναι διαθέσιμα από διάφορους κατασκευαστές και γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή.

Η οικολογική οδήγηση είναι τρόπος σκέψης. Προσπάθησε να κρατάς τις εκπομπές  CO2 σε χαμηλά επίπεδα καθώς οδηγείς και να προστατεύεις το περιβάλλον από επιπλέον ρύπανση.

Πακέτο Μαθημάτων για Προχωρημένους!

4 απολαυστικά μαθήματα μόνο για όσους έχουν δίπλωμα οδήγησης.

Μάθε περισσότερα